Què és l’acroioga?

Qué es el acroyoga

Què és l’acroioga?

L’acroioga, també anomenat ioga en parella per alguns, ha anat guanyant popularitat a Barcelona però continua sent un estil de ioga força minoritari i desconegut per a molts. Com que en aquest blog parlaré principalment sobre temes relacionats amb l’ acroioga, crec que és convenient explicar en què consisteix aquesta pràctica i en què es diferencia de la resta d’estils de ioga en aquest primer post.

Aquesta disciplina és molt més recent que altres estils de ioga. Es va fer popular als Estats Units fa poc més de 10 anys i combina el ioga, l’acrobàcia i el massatge tailandès.

En què es diferencia d’altres estils de ioga?

L’AcroIoga, a diferència del Ioga, que és un exericici individual, es practica en parella o en grup i requereix contacte físic i comunicació entre els qui el practiquen.

Una de les persones (el volador/a) no té contacte amb la esterilla durant els exercicis i se sosté a les cames i braços de l’altre ( el/ la base). Hi ha una tercera persona, el cuidador o spoter, que s’encarrega de cuidar al volador perquè no sofreixi caigudes en cas de pèrdua d’equilibri.

L’acroioga té una part solar, que és la més acrobàtica, i una altra lunar, que és la vessant més terapèutica i de relaxació.

Quines són les condicions per poder practicar l’acroioga?

L’ AcroIoga és una pràctica oberta a tots aquells que estiguin mínimament en forma i no pateixin cap lesió greu. Si no t’agrada el contacte físic ni treballar en equip aquesta no és una pràctica per a tu. Les persones amb experiència en altres esports com l’ escalada, la dansa, el ioga o la gimnàstica solen tenir més facilitat per a l’aprenentatge de la tècnica però amb el temps i l’entrenament tots podem arribar a estar capacitats per a fer acroioga i avançar en la pràctica. .

Espero que llegint aquest post tingueu una mica més clar què és això de l’acroioga i en què es diferencia del ioga regular. De totes maneres, no saps el què és fins que no ho proves! Us convido a assistir a alguna de les meves classes o tallers d’acroioga a Barcelona perquè ho visqueu en persona. Aquí pots consultar els propers tallers:

No Comments

Post A Comment