Beneficis de l’exercici en parella

Beneficis de l’exercici en parella

Fer exercici en parella o sol? Quan es tracta de fer exercici jo sóc de les que opino que millor fer-ho en companyia!. Potser per aquesta mateixa raó m’agrada tant l’ acroyoga. 🙂 

Moltes vegades costa trobar la motivació per a aixecar-se del sofà i posar-se a suar per això avui et proposo que et busquis un company d’entrenament i veuràs que el suport mutu i el compromís amb l’altre t’ajudaran a ser més constant a l’hora de fer exercici. Si estàs passant la quaranta en companyia us proposo marcar-te un pla d’entrenament conjunt per a donar-vos suport mútuamente i arribar a crear hàbits per a posar-vos en forma.

Fer exercici en parella et dóna la possibilitat de crear rutines d’entrenament més amenes i divertides i fixar-vos reptes de manera conjunta. A més la pràctica d’exercici en parella aporta molts beneficis a la relacions com la millora de la comunicació i empatia, la possibilitat de passar-ho ben junts, compartir objectius comuns i la millora de les relacions sexuals, en les relacions de parella.

Tant exercicis de força i tonificació com de cardio poden fer-se en parella i si ho proves no tornaràs a voler entrenar sol/a! Aixeca al teu amic/a, parella, company del sofà i proveu alguna d’aquestes rutines d’exercici en parella que us proposo avui en aquests vídeos:

Rutina d’exercici en parella

A realitzar de 1 a 4 voltes seguides .

Exercici 1. Flexions amb contrapès:

Per realitzar correctament aquest exerici és necessari manternir l’abdominal actiu, el cos recte, pelvis basculada i evitar dobelgar-se cap endavant. Quant més lluny us col·loqueu un de l’altre més intens serà el treball de braços. Aquest exercici funciona si treballeu en contrabalanç utiltzant el pes de l’altre. Recomano fer entre 5 i 10 flexions normals i entre 5 i 10 dinàmiques amb aplaudiment entremig

Exercici 2. Salts i planxa:

Un dels dos es posa en posició de planxa activant abdomen i assegurant-se de tenir l’esquena recte i les mans alineades amb les espatlles. L’altre col·loca les mans a l’altura dels omòplats i s’empeny per saltar d’un cantó a laltre amb les dues cames a l’hora. Per una versió més accesible del salt, salteu a l’altura de les cames de la persona que està a sota. Recomano entre 10 i 15 salts cadascú.

Exercici 3. Abdominals inferiors amb llançament de cames:

La persona que está a terra s’agafa dels tormells de la que està dreta i ha de procurar mantenir la lumbar tota l’estona en contacte amb el terra i amb l’abdominal i cames actives L’altre haurà de llençar les cames de la persona en diferents direccions cap a terra mentre el que està estirat resisteix amb control abodminal evitant que els peus arribin a tocar a terra. Recomano entre 10 i 15 repeticions a cada set.

En aquest vídeo algunes idees més (recomanades per parelles amb pesos similars):

Si vols conèixer més rutines d’exercici en parella i posar-te en forma amb el teu aliat cada diumenge a les 12:·30 ofereixo una sessió de 45 minuts de partner workout online a través de Zoom. La classe és a donació i per a diferents nivells de forma física! T’animes? Convenç al teu company de quarantena i poseu-vos en forma junts a casa mentre ho passeu bé!!

Pots veure més  informació sobre aquesta classe aquí.

Si estàs passant la quarantena sol i no tens amb qui entrenar, aquest altre post amb exercicis individuals et serà més útil.

No Comments

Post A Comment